زیره کوهی کرمان ادویه ای است که از دانه های گیاه زیره سبز تهیه می شود.
بسیاری از غذاها از زیره سبز استفاده می کنند، به ویژه غذاهای مناطق بومی آن در مدیترانه و آسیای جنوب غربی.
زیره طعم متمایز خود را به فلفل، تامال و انواع کاری هندی می دهد. طعم آن خاکی، آجیلی، تند و گرم توصیف شده است.
علاوه بر این، زیره از دیرباز در طب سنتی استفاده می شده است.
مطالعات مدرن برخی از فواید سلامتی زیره را تایید کرده اند که به طور سنتی به آن ها معروف است، از جمله بهبود هضم و کاهش عفونت های ناشی از غذا.
تحقیقات همچنین فواید جدیدی مانند کاهش وزن و بهبود کنترل قند خون و کلسترول را نشان داده است.
این مقاله نه مزیت سلامتی مبتنی بر شواهد زیره را بررسی می کند.
1. هضم را تقویت می کند
رایج ترین استفاده سنتی زیره برای سوء هاضمه است.
در واقع، تحقیقات مدرن تأیید کرده است که زیره ممکن است به بهبود هضم طبیعی کمک کند.
به عنوان مثال، ممکن است فعالیت آنزیم های گوارشی را افزایش داده و به طور بالقوه هضم را تسریع کند.
زیره سبز و سیاه همچنین باعث افزایش ترشح صفرا از کبد می شود. صفرا به هضم چربی ها و برخی مواد مغذی در روده شما کمک می کند.
در یک مطالعه، 57 بیمار مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) پس از مصرف زیره غلیظ به مدت دو هفته، علائم بهبود یافته را گزارش کردند.
خلاصه:
زیره با افزایش فعالیت پروتئین های گوارشی به هضم کمک می کند. همچنین ممکن است علائم سندرم روده تحریک پذیر را کاهش دهد.
2. منبع غنی آهن است
دانه های زیره به طور طبیعی سرشار از آهن هستند.
یک قاشق چای خوری زیره آسیاب شده حاوی 1.4 میلی گرم آهن یا 17.5 درصد از RDI برای بزرگسالان است.
کمبود آهن یکی از شایع ترین کمبودهای مواد مغذی است که تا 20 درصد از جمعیت جهان و 10 نفر از هر 1000 نفر در ثروتمندترین کشورها را تحت تأثیر قرار می دهد.
به ویژه، کودکان برای حمایت از رشد و زنان جوان برای جایگزینی خون از دست رفته در طول قاعدگی به آهن نیاز دارند (6).
تعداد کمی از غذاها به اندازه زیره آهنی دارند. این باعث می شود که آن را به منبع آهن خوبی تبدیل کند، حتی اگر به مقدار کم به عنوان چاشنی استفاده شود.
خلاصه:
بسیاری از مردم در سراسر جهان آهن کافی دریافت نمی کنند. زیره از نظر آهن بسیار متراکم است و تقریباً 20 درصد آهن روزانه شما را در یک قاشق چایخوری تامین می کند.
3. حاوی ترکیبات گیاهی مفید است
زیره سبز کوهی حاوی بسیاری از ترکیبات گیاهی است که با فواید بالقوه سلامتی مرتبط هستند، از جمله ترپن ها، فنل ها، فلاونوئیدها و آلکالوئیدها.
تعدادی از اینها به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند، که مواد شیمیایی هستند که آسیب رادیکال های آزاد به بدن شما را کاهش می دهند.
رادیکال های آزاد اساساً الکترون های تنها هستند. الکترون ها جفت بودن را دوست دارند و وقتی از هم جدا می شوند ناپایدار می شوند.
این الکترونهای تنها یا «آزاد» دیگر شرکای الکترونی را از سایر مواد شیمیایی بدن شما میدزدند. این فرآیند “اکسیداسیون” نامیده می شود.
اکسیداسیون اسیدهای چرب در شریان های شما منجر به گرفتگی عروق و بیماری قلبی می شود. اکسیداسیون همچنین منجر به التهاب در دیابت می شود و اکسیداسیون DNA می تواند به سرطان کمک کند.
آنتی اکسیدان هایی مانند آنهایی که در زیره وجود دارد، الکترون را به یک الکترون رادیکال آزاد تنها می دهد و آن را پایدارتر می کند.
آنتی اکسیدان های زیره احتمالا برخی از مزایای سلامتی آن را توضیح می دهند.
خلاصه:
رادیکال های آزاد الکترون های تنها هستند که باعث التهاب و آسیب به DNA می شوند. زیره حاوی آنتی اکسیدان هایی است که رادیکال های آزاد را تثبیت می کند.
4. ممکن است به دیابت کمک کند
برخی از اجزای زیره به درمان دیابت کمک می کند.
یک مطالعه بالینی نشان داد که یک مکمل زیره غلیظ در مقایسه با دارونما، شاخص های اولیه دیابت را در افراد دارای اضافه وزن بهبود می بخشد.
زیره همچنین حاوی اجزایی است که با برخی از اثرات طولانی مدت دیابت مقابله می کند.
یکی از راه هایی که دیابت به سلول های بدن آسیب می رساند، محصولات نهایی گلیکوزیشن پیشرفته (AGEs) است.
آنها به طور خود به خود در جریان خون تولید می شوند، زمانی که سطح قند خون در مدت زمان طولانی بالا می رود، همانطور که در دیابت وجود دارد. AGE ها زمانی ایجاد می شوند که قندها به پروتئین ها متصل می شوند و عملکرد طبیعی آنها را مختل می کنند.
AGE ها احتمالاً مسئول آسیب به چشم ها، کلیه ها، اعصاب و عروق خونی کوچک در دیابت هستند.
زیره حاوی اجزای متعددی است که حداقل در مطالعات لوله آزمایش، AGE ها را کاهش می دهند.
در حالی که این مطالعات اثرات مکمل های زیره غلیظ را آزمایش کردند، استفاده معمول از زیره به عنوان چاشنی ممکن است به کنترل قند خون در دیابت کمک کند.
هنوز مشخص نیست که چه چیزی مسئول این اثرات است یا چه مقدار زیره برای ایجاد فواید لازم است.
خلاصه:
مکملهای زیره ممکن است به بهبود کنترل قند خون کمک کنند، اگرچه مشخص نیست چه چیزی باعث این اثر میشود یا چه مقدار مورد نیاز است.
5. ممکن است کلسترول خون را بهبود بخشد
زیره سیاه محلی همچنین در مطالعات بالینی کلسترول خون را بهبود بخشیده است.
در یک مطالعه، مصرف 75 میلی گرم زیره دو بار در روز به مدت هشت هفته باعث کاهش تری گلیسیرید خون ناسالم شد.
در مطالعه دیگری، سطح کلسترول LDL “بد” اکسید شده در بیمارانی که عصاره زیره را طی یک ماه و نیم مصرف می کردند، تقریباً 10 درصد کاهش یافت.
یک مطالعه روی 88 زن بررسی کرد که آیا زیره روی سطح کلسترول خوب HDL تأثیر می گذارد یا خیر. کسانی که 3 گرم کومی مصرف کردند
n با ماست دو بار در روز به مدت سه ماه سطوح بالاتری از HDL نسبت به کسانی که بدون ماست مصرف کردند، داشتند (23).
مشخص نیست که آیا زیره به عنوان چاشنی در رژیم غذایی دارای مزایای کلسترول خون مشابه مکمل های مورد استفاده در این مطالعات است یا خیر.
همچنین، همه مطالعات در مورد این اثر موافق نیستند. یک مطالعه هیچ تغییری در کلسترول خون در شرکت کنندگانی که مکمل زیره را مصرف کرده بودند نشان نداد.
- منابع:
- تبلیغات: