تفاوت اصلی بین این انواع مختلف آب نبات فله در این است که آیا کریستال های شکر تشکیل می شوند و اگر چنین است، اندازه آنها چقدر است. بنابراین کریستال های شکر چگونه تشکیل می شوند و چه چیزی باعث می شود که وقتی شربت سرد می شود اندازه های متفاوتی داشته باشند؟
بیایید فرض کنیم می توانیم قند را در سطح مولکولی ببینیم. هر دانه قند از یک کریستال کوچک تشکیل شده است که از آرایش منظمی از مولکول ها به نام ساکارز تشکیل شده است. ساکارز نمونه ای از کربوهیدرات است. واحد اصلی یک کربوهیدرات یک مونوساکارید یا قند ساده است – نبات زعفرانی اصل مانند گلوکز یا فروکتوز (شکل 1). این قندهای ساده را می توان به روش های بی نهایت با هم مرتبط کرد. ساکارز یک دی ساکارید است که از گلوکز و فروکتوز ساخته شده است (شکل 1 و شکل 2).
مولکول ساکارز
برای بزرگنمایی روی تصویر کلیک کنید
شکل 1. ساکارز از واکنش شیمیایی بین دو قند ساده به نام های گلوکز و فروکتوز تولید می شود.
آنتونی فرناندز
برای بزرگنمایی روی تصویر کلیک کنید
شکل 2. مدل پر کردن فضای یک مولکول ساکارز
شاتر استاک
در یک کریستال قند، مولکولهای ساکارز در یک الگوی تکراری قرار گرفتهاند نبات زعفرانی قم که در هر سه بعد گسترش مییابد، و همه این مولکولها توسط نیروهای بین مولکولی به یکدیگر جذب میشوند – نوعی برهمکنش که مولکولها را به یکدیگر متصل میکند و ضعیفتر از پیوندهای بین اتم ها در یک مولکول
هنگامی نبات گیاهی که شکر دانه ریز را به آب اضافه می کنید، برخی از مولکول های ساکارز شروع به جدا شدن از یکدیگر می کنند زیرا به مولکول های آب جذب می شوند (شکل 3). هنگامی که مولکول های آب و ساکارز به یکدیگر نزدیک هستند، از طریق نیروهای بین مولکولی که مشابه نیروهای بین مولکولی بین مولکول های ساکارز هستند، برهم کنش می کنند.
- منابع:
- تبلیغات: