درختان کوراتینا زیتون خام سبز های بزرگ و گرد تولید می کنند که عملکرد روغن آن تا 25 درصد می رسد. این روغن به طور کلی به عنوان قوی و تلخ شناخته می شود و همچنین به دلیل سطح بالای پلی فنول ها و سایر آنتی اکسیدان ها مورد توجه قرار می گیرد.
کشور: یونان
استفاده: رومیزی و روغنی
زیتون های کالاماتا که از جنوب غربی شبه جزیره پلوپونز می آیند، شاید شناخته شده ترین گونه های زیتون رومیزی باشند. زیتون های سنتی یونانی بزرگ هستند و پس از رسیدن کامل برداشت می شوند بنفش تیره یا سیاه می شوند.
زیتون ها به دلیل گوشت فراوان و مقدار نسبتا کم روغن حدود هفت درصد گوشتی توصیف می شوند و اغلب در سرکه شراب یا روغن زیتون نگهداری می شوند. زیتون ها پس از سیاه شدن به صورت دستی چیده می شوند و هرگز در حالی که سبز هستند برداشت نمی شوند.
در اتحادیه اروپا و چندین کشور دارای توافقنامه تجاری، زیتون های کالاماتا از وضعیت نامگذاری حفاظت شده مبدا برخوردار هستند، به این معنی که این نام را فقط می توان برای زیتون های منطقه کالاماتا یونان استفاده کرد.
زیتون کورونیکی اصلی ترین نوع روغن در یونان است و در سرتاسر سرزمین اصلی و همچنین بسیاری از جزایر این کشور کشت می شود. تخمین زده می شود که بین 50 تا 60 درصد سطح زیر کشت زیتون یونان به Koroneiki اختصاص دارد.
همراه با گونه های Arbequina و Picual، Koroneiki برای برداشت فشرده (مکانیکی با چگالی بالا) مناسب است. در نتیجه، زیتون Koroneiki در 19 کشور مختلف در سراسر جهان رشد می کند.
همچنین ببینید: بهترین روغن های زیتون کورونیکی
به طور کلی، زیتون کورونیکی دارای سطح بالایی از پلی فنول ها و اولئوکانتال است که طعم تلخ و شدیدی به روغن می دهد.
Cobrançosa
کشور: پرتغال
استفاده: روغن
زیتون Cobrançosa که تقریباً 10 درصد از سطح زیر کشت زیتون پرتغال را تشکیل می دهد، یکی از محبوب ترین گونه های این کشور است.
زیتون Cobrançosa که به عنوان یک درخت بسیار پربار در نظر گرفته می شود، دارای اندازه متوسط است و روغنی با طعم تند و تلخ متمایز و شدید تولید می کند.
علیرغم اینکه به طور سنتی در منطقه تپه ای Trás-os-Montes کشور کشت می شود، زیتون Cobrançosa در سراسر کشور گسترش یافته است.